Poistoilmalämpöpumppu

Poistoilmalämpöpumppu hoitaa taloosi lämmityksen, ilmastoinnin, lämpimän käyttöveden ja mikä tärkeintä, se tuo energian säästöä. Käyttäjäystävällinen pumppu on helppohoitoinen ja asennuskin on yksinkertaista. Ilmanvaihdon kautta poistuva lämpö käytetään uuden lämmön ja lämpimän veden tuottamiseen.

Laite vaihtaa talon sisäilman noin kaksitoista kertaa vuorokaudessa ja näin ollen talosi sisäilma on raikasta ja terveellistä ja talosi on aina yhtä hyvin tuuletettu. Hyvin eristetty ja hiljainen poistoilmalämpöpumppu on helppo sijoittaa esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen.

Käyttöveden valmistuksen osuus kokonaislämmityskustannuksista on yleensä noin neljännes. Poistoilmalämpöpumppu tuottaa edullista käyttövettä ja lämpöä ympäri vuoden.

Poistoilmalämpöpumpun toimintaperiaate

Kun huonelämpöinen poistoilma ohittaa höyrystimen, kylmäaine höyrystyy alhaisen kiehumispisteen vuoksi.

Huoneilman energia siirtyy siten kylmäaineeseen. Kylmäaine puristetaan sitten kompressorissa, jolloin lämpötila kohoaa voimakkaasti.

Lämmin kylmäaine johdetaan kattilaveteen sijoitettuun lauhduttimeen. Kylmäaineesta saadaan energiaa kattilaveteen, jolloin höyrystynyt kylmäaine nesteytyy.

Sen jälkeen kylmäaine johdetaan edelleen suodattimen kautta paisuntaventtiiliin, missä paine ja lämpötila laskevat. Kylmäaine on nyt päättänyt kiertonsa ja ohittaa taas höyrystimen.

Poistoilmalämpöpumpun edut

Parhaimmillaan omatotitaloissa alle 150 m2. LämpöpuKustannuksiltaan edullinen omakotitalon lämmitysratkaisu. Saat konkreettista säästöä kun ei tarvita maalämmön kallista porausta eikä erillistä LTO laitetta.

Suosittelemme vertailevaa hintatarjousta poistoilmalämpöpumpusta.

Pyydä tarjousta asennettuna www.a-energia.fi